Mepilex Border Flex (7,5 x 7,5 cm), 1 db

1 490 Ft

Mindent egyben tartalmazó kötszer, amelyet úgy terveztek, hogy mindig a helyén maradjon és egyedülálló módon illeszkedjen.

A Mepilex Border Flex az egyedülálló Flex technológiának köszönhetően jobb kezelhetőséggel rendelkezik a vizsgált, szélekkel határolt habkötszerekhez képest. Egy kötszer, amely együtt mozog a beteggel, és még zuhanyozás közben is a helyén marad.

Az 5 rétegű kötszer felszívja, elvezeti és megköti a váladékot, emellett lehetővé teszi a váladékozás folyamatának nyomon követését. Távol tartja a váladékot a sebágytól, és még kompresszió hatása alatt is megakadályozza a sebbe történő visszajutását. Más vizsgált, szélekkel határolt habkötszerekhez képest akár 2,2-szer nagyobb váladékkezelő képességgel rendelkezik,  továbbá egyaránt képes kezelni a normál és a viszkózus váladékot.

A kötéscsere során a jól bevált Safetac technológia  a hagyományos (öntapadó) kötszerekhez képest kevesebb fájdalmat és sérülést, valamint a maceráció kisebb kockázatát jelenti .

A Mepilex Border Flex termékek különféle váladékozó sebek – mint például felfekvések, lábszár- és lábfekélyek –, valamint traumás sebek (pl. bőrfelszakadások) és műtéti sebek kezelésére szolgálnak.